Κυριακή 22 Μαΐου 2011

To δοκιμαστικό μου review

Αυτό είναι το δοκιμαστικό review που θα έγραφα. Είχα πει ότι θα έγραφα για το Ninja Gaiden, αλλά δεν είχα χρόνο να παίξω πολύ μέσα στο Σ/Κ και έτσι έγραψα για το Assassin's Creed, που το έχω σχεδόν τερματίσει. Αυτά έγραψα κι ελπίζω να κάλυψα όλους τους τομείς(βασικά ξέρω ότι δεν το έκανα σωστά).





Assassin's Creed

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται μεταξύ των τοποθεσιών της Ιερουσαλήμ, της Δαμασκού, της Masyaf και της Acre. Κατά την περίοδο των Σταυροφοριών στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία, υπάρχει ένας θησαυρός που βρίσκεται στο ναό του Σολομώντα και τον αναζητούν οι Σταυροφόροι, ενώ εσείς ανήκετε στο τάγμα των Ασσασσίνων(κοινώς Assassin's) και προσπαθείτε να αποτρέψετε τους Σταυροφόρους από το να πάρουν τον συγκεκριμένο θησαυρό.

Βέβαια η ιστορία περιπλέκεται από πολύ έως πάρα πολύ, όταν βλέπετε ότι είστε στο μέλλον ο Desmond Miles και είστε απόγονος του Altair, ο οποίος ήταν ο Assassin που προσπάθησε να σταματήσει τους Σταυροφόρους. Η βασική ιστορία εκτυλίσσεται στις αναμνήσεις του Desmond Miles και προσπαθείτε ξαναζώντας την ιστορία, να βρείτε κάτι στις αναμνήσεις σας σχετικό με αυτό που ψάχνει αυτός που σας βάζει να τις  ξαναζήσετε. Μέσα από διάφορα περιστατικά και δολοφονίες μαθαίνετε τα σχέδια των αντιπάλων σας και προσπαθείτε να τα αποτρέψετε.

Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι, το Assassin's Creed διαθέτει γραφικά ικανοποιητικού βαθμού, ίσως όμως όχι αρκετά ώστε να καθηλώσει κάποιον. Ίσως η ιστορία να σας φανεί πιο ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν κάποια πολύ χτυπητά ψεγάδια στα γραφικά του παιχνιδιού, τα οποία θα προσέξετε και στα cinematics αλλά και στη διάρκεια του παιχνιδιού. Βέβαια, υπάρχουν στιγμές, όπως όταν ανεβαίνετε στα ψηλά σημεία που υπάρχουν διάσπαρτα στον χάρτη και σας βοηθούν αν συγχρονιστείτε με τις αναμνήσεις του προγόνου σας, όπου το περιβάλλον είναι αρκετά προσεγμένο. Οι κινήσεις των χαρακτήρων είναι ως επί το πλείστω φυσικές. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες σκηνές όπου πρέπει να σκαρφαλώνετε σε τοίχους, να πηδάτε από κτίρια και κάποια σημεία στα οποία στέκεστε και η στάση ή κίνηση δεν είναι τόσο φυσική. Υπάρχουν και μερικά bugs στο χειρισμό του παίκτη, τα οποία είναι σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά εμφανίζονται αρκετά συχνά στα σημεία αυτά.

Συνεχίζοντας με τον ήχο, οι φωνές και οι διάλογοι είναι σε αρκετά μεγάλη ποικιλία. Βέβαια αυτό δεν ισχύει για τους πολίτες που υπάρχουν στις πόλεις, όπου μπορεί να βαρεθείτε να ακούτε μερικές φωνές ξανά και ξανά. Κάποια σημεία του voice-acting είναι επίσης λιγότερο προσεγμένα, παρ' όλα αυτά όμως, οι διάλογοι είναι άκρως ενδιαφέροντες στην εξέλιξη της ιστορίας.

Στο σύστημα μάχης, θα απελπιστείτε στην αρχή, καθώς, λόγω ενός λάθους που κάνατε στην ιστορία, έχετε χάσει κάθε σας όπλο και ξεκινάτε μόνο με ένα σπαθί. Όσο προχωράτε όμως στην πορεία, τα όπλα σας θα γίνονται όλο και περισσότερα και οι κινήσεις και τεχνικές που θα χρησιμοποιείτε θα πολλαπλασιάζονται διαρκώς. Οι finishing moves έχουν επίσης αρκετό ενδιαφέρον, ειδικά αυτές που κάνετε με το μαχαίρι. Και εννοείται πως το μαχαίρι που έχετε στο αριστερό σας χέρι είναι πολύ πορωτικό. Μπορεί να μην έχει μεγάλη ποικιλία σε κινήσεις με τη συγκεκριμένη λεπίδα, αλλά ένα κρυφό όπλο είναι πάντοτε κάτι που εξιτάρει και ενθουσιάζει.

Συνοψίζοντας, θέλω να προσθέσω πως έχοντας δει το 85-90% του παιχνιδιού, μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό, παρά τις όποιες ατέλειές του. Το πιο εκνευριστικό πρόβλημα που υπάρχει είναι τα bugs που εμφανίζονται στις κινήσεις. Πιστεύω πως θα μπορούσε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα, όπως και σε πολλούς άλλους, αν ήθελαν να φτιάξουν ένα παιχνίδι που να μπορεί ελύθερα να χαρακτηριστεί "Φοβερό!", ενώ τώρα στην καλύτερη περίπτωση, θα το πει κανείς "πολύ ωραίο".

Βαθμολογία: 7.6

H άποψή σας; Το έγραψα καλά; Εσείς που ξέρετε κάτι παραπάνω, πείτε μου.

TR

5 σχόλια:

  1. Μέτριο σχετικά review για ένα συγκεκριμένο λόγο. Το παιχνίδι είναι του 2007 και ναι, τα γραφικά ήταν θεϊκά για το 2007. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρω, βασικά. Απλά ήθελα να δω αν μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο. Ίσως και να μπορέσω να γίνω συντάκτης. Αλλά έτσι είναι. Όταν ζητάς βοήθεια από τον BigBoss και αυτός βγαίνει από το Skype, τι να κάνεις σωστά; Σωστά; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε γενικές γραμμές ήταν καλό. Εγώ προσωπικά θα το ήθελα κάποιος πιο "επίσημα" γραμμένο. Ο τόνος που αποπνέει το κείμενο ειναι αρκετά φιλικός, κάτι που δεν ειναι κακό, απλά δεν συνηθίζετε.

    Επίσης μία εισαγωγή στην αρχή νομίζω είναι απαραίτητη για να κάνεις γνωστά στον αναγνώστη κάποια βασικά πράματα για τον τίτλο, όπως το είδος, την εταιρία και ίσως μία συσχέτιση με ένα αλλο παιχνίδι που κυκλοφορεί ή θα κυκλοφορήσει.

    Σε αναμονή λοιπόν για το review του Ninja Gaiden ;) Keep it up!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετριο θα έλεγα. Απλα χρειάζεσαι καποιον να σε διορθωσει σε καποια σημεια για να μην εισαι μονοτονος. Κατα τα αλλα good job.

    "Όταν ζητάς βοήθεια από τον BigBoss και αυτός βγαίνει από το Skype, τι να κάνεις σωστά; Σωστά; ;)"

    ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι "ε?" Όταν σου έστειλα στο Skype ότι θέλω βοήθεια, εσύ βγήκες. Και μόλις είχες μπει. Μετά όταν έστειλες εσύ, εγώ δεν ήμουν στο laptop, είχα πάει βόλτα. Είχα αλλάξει και το status σε "Λείπω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή