Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Dreamhack Championship


Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας μεταξύ Counter Logic Gaming και Rick Solid στο League of Legends για μια θέση στο πρωτάθλημα Dreamhack που θα γίνει στη Σουηδία.
Αφού πρόλαβα και είδα τα δύο τελευταία ματσάκια, μπορώ να σχολιάσω τις ομάδες και να πω τι πιστεύω.

Το σκορ ήρθε 2-1υπέρ των CLG και μπράβο τους για τον τρόπο που παίξανε. Στα 2 ματς που πρόλαβα και είδα ήταν σαφώς ανώτεροι από τους RS και ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατάφεραν και πήραν το πρώτο παιχνίδι υπέρ τους(το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είδα). Έδειχναν να πιέζουν διαρκώς και είχαν το πάνω χέρι σε όλες τις ομαδικές μάχες. Από την άλλη, οι RS έκαναν ό,τι μπορούσαν χωρίς όμως να έχει αποτέλεσμα.

Προσωπικά, έχοντας δει και τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονταν στην αρένα και τον τρόπο που έστηναν τα wards και ό,τιδήποτε άλλο, πιστεύω πως απλά υστερούσαν σε σχέση με τους CLG. Οι παίκτες δε φαίνονταν να είναι τόσο δεμένοι, ούτε οι χημεία μεταξύ των champions που διάλεγαν ήταν η ιδανική. Το χειρότερο που είδα: στο δεύτερο ματς, κάποιος έπαιζε με Irelia, η οποία είναι προσωπικά η αγαπημένη μου champion, και ο τύπος ήταν απλά ΑΙΣΧΟΣ. Από την άλλη, στο ίδιο ματς(το δεύτερο) είχαν έναν εξαιρετικό Vladimir, αλλά ένας κούκος.....

All in all, ήταν αρκετά καλά τα ματσάκια τους, αν και στο δεύτερο η νίκη για τους CLG ήταν σαφώς ταχύτερη απ' ότι στο δεύτερο ματς. Κι όμως οι παίκτες δεν έδειχναν να είναι από άλλο πλανήτη. Εννοώ ότι και με πέντε τυχαίους να παίζανε, θα συναντούσαν δυσκολίες. Μπράβο τους πάντως για την πρόκριση που πήραν στο Dreamhack.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή μεριά, η μεγάλη-για μένα-έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός των SK Gaming, οι οποίοι παρά την όποια ιστορία τους στο CS, αποκλείστηκαν στον δεύτερο γύρο. Τι να κάνει κανείς...

Κι όπως προανέφερα, οι παίκτες δεν έδειχναν να έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Απλά εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Επομένως, αν πηγαίναμε κι εμείς που είχαμε παίξει εκείνο το επικό ματς, δεν θα είχαμε κανέναν απολύτως πρόβλημα. Και είμαι πεπεισμένος ότι δε θα αποκλειόμασταν στον πρώτο γύρο, ούτε στον δεύτερο. Αλλά σε ποιον από αυτούς να το πω και να μη με δουλέψουν και πού να το βρούμε το άλλο το παλικάρι. Τέλος πάντων. Πείτε ό,τι θέλετε, εγώ πιστεύω ότι θα πηγαίναμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα.

Εν αναμονή για τον τελικό πλέον. Αν έχω δίκιο, τότε παίζει CLG vs  ^A^. Η δεύτερη ομάδα είναι ευρωπαϊκή, οπότε θα είναι μάλλον Ευρώπη εναντίον Αμερικής στο Dreamhack. Για να δούμε.

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου