Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Tengen Toppa Gurren Lagann

Μόλις ολοκλήρωσα τη συγκεκριμένη σειρά anime. Μπορώ να πω ήταν αρκετά διασκεδαστική. Πραγματικά το απόλαυσα. Είναι και μια ταινία την οποία θα δω στο άμεσο μέλλον.

Εδώ είναι όλοι, μα ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες που εμφανίζονται. Ακόμα και οι άκυροι.



Το συγκεκριμένο anime μου το είχε προτείνει ένας συμφοιτητής. Έλεγε ότι έχει το καλύτερο σενάριο του τύπου mecha(mexha για όσους δεν γνωρίζουν είναι τα anime που έχουν σχέση με ρομποτοειδή κλπ). Είχε ένα δίκιο το παιδί εδώ που τα λέμε. Υπήρχε κάποια ιστορία και ήταν αρκετά δεμένη. Σε μερικά σημεία νόμιζα ότι θα σταματήσει, καθώς γίνονταν διάφορα περιστατικά(δεν πρόκειται να πω ποια-έχουμε και τον BigBoss και φωνάζει για τα spoiler) τα οποία μου έδειχναν ότι θα επηρεαστεί άμεσα η σειρά και πίστευα ότι δεν θα είχε κάτι σοβαρό να δείξει στη συνέχεια. Χαίρομαι όμως που ήμουν λάθος.

Το anime αποτελείται από 2 σεζόν. Μία με τον πρωταγωνιστή μικρό και τη δεύτερη 7 χρόνια αργότερα. Ο κύριος άξονας: η μάχη του ανθρώπου για επιβίωση. Με την βοήθεια των ρομπότ γνωστών ως Ganmen, δύο φίλοι από ένα υπόγειο χωριό ξεφεύγουν στην επιφάνεια και ξεκινάνε να μάχονται για τη σωτηρία του πλανήτη. Στην πορεία η παρέα τους μεγαλώνει και φτιάχνουν έτσι μια ομάδα που θα τους βοηθήσει να εκπληρώσουν το σκοπό τους. Στην πορεία γίνονται έντονες μάχες και ανακαλύπτουν διάφορα μυστήρια για το σύμπαν και τις δυνατότητες των ρομπότ.

Συμπεραίνοντας, είναι μια σειρά που αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς. Δεμένη υπόθεση, μάχες που φτάνουν στα άκρα και φανταστικό τέλος. Τουλάχιστον αυτό έχει ένα αξιοπρεπές τέλος. Στο anidb.net, έχει πάρει 8.84 από 24 συνολικά review. Απόλυτα δικαιολογημένο κατά την άποψή μου και ίσως άξιζε λίγο παραπάνω. Προτείνεται.

TR

1 σχόλιο: