Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Avengers: Earth's Mightiest Heroes, Hagure Yuusha no Estetica, Dakara Boku wa H ga Dekinai

Τελευταία είδα την ταινία Avengers(καιρός μου ήταν κι εμένα), ολοκλήρωσα μόλις σήμερα τη σειρά Haguure Yuusha no Estetica και περιμένω το τέλος της άλλης σειράς που λέγεται Dakara Bokuwa H ga Dekinai. Εντυπώσεις; Ανάλογα για τι μιλάμε.



Avengers: Earth's Mightiest Heroes


Μια ταινία αρκετά καλή μπορώ να πω. Ακόμη μια προσθήκη στις μεταφορές της Marvel στην μεγάλη οθόνη. Σαν καλός οπαδός της Marvel, όφειλα να τη δω. Ακόμα δεν ξέρω πως θα βρω την ταινία Punisher όμως, να την δω κι αυτήν...

Σε κάθε περίπτωση. Είχα ιδιαίτερες προσδοκίες από την ταινία αυτή, καθώς για πρώτη φορά βλέπουμε τον διευθυντή της S.H.I.E.L.D. να έχει ενεργό ρόλο. Και το όνομα αυτού, Nick Fury. Τρομερός τύπος, αν διαβάσει κανείς τη βιογραφία του θα μείνει κάγκελο. Και τον ενσάρκωσε ο Mace Windu! Αλλιώς Samuel Jackson. Τρομερός ηθοποιός, από το Star Wars ακόμη. Πολύ καλός στο ρόλο του, όπως το περίμενα και λίγο καλύτερος.

Η υπόλοιπη ταινία δεν ήταν αδιάφορη παρόλα αυτά. Δυνατές μάχες, ο Robert Downey Jr. εκπληκτικός στην αφασία του(αν και δε νομίζω ο Iron Man να ήταν τόσο teddy boy παρά μεθύστακας...), ο Thor ήταν πολύ καλός επίσης, ο Hulk, ήταν....ο Hulk και ο Hawkeye, για τον οποίο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί του. Α, ναι και η κουκλάρα Scarlet στο ρόλο της Μαύρης Χήρας.

Nuff said...
Η ταινία είχε δυνατό σενάριο. Αν και συνηθισμένο (διάσωση του πλανήτη από εξωτερική απειλή) θεωρώ ότι ήταν διαφορετικό από άποψης δυναμικότητας. Τόσα ονόματα έχουμε να δούμε από το Ocean's 13. Εκτός κι αν παραλείπω κάποια ταινία, επειδή με άφησε αδιάφορο.

Σημασία έχει ότι ήταν πολύ καλή ταινία και είχε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό. Αξίζει να την αποκτήσει κανείς σε Bru-Ray, που θα το έλεγαν και οι φίλοι μας οι Ιάπωνες, για να το βάλει στη συλλογή του. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, κάτι είχε το πράσινο του Hulk. Δεν ήταν αρκετά πράσινο... Και ο τύπος μάτωσε! Αν είναι δυναμόν!

Η ταινία έχει πάρει 8.5 στο IMdb και πραγματικά το αξίζει. Είναι φοβερή και έχει δυνατούς ηθοποιούς. Όλοι πρέπει να τη δουν. Αλλιώς να τους καεί η φασολάδα!

Hagure Yuusha no Estetica

Ένα καινούριο anime που βρήκα στο SubDESU.org και μου τράβηξε την προσοχή. Δεν μπορώ ακόμα να  καταλάβω το γιατί...

















Ακόμα αναρωτιέμαι...

Σε κάθε περίπτωση μόλις σήμερα είδα το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν. Ήταν πολύ καλό μπορώ να πω σαν σειρά. Πέρα απ' την πλάκα. Μ' άρεσε που είδα κάτι διαφορετικό. Ο πρωταγωνιστής ήταν ο τύπος που δεν πέφτει. Κάθε μάχη που έκανε ήταν και μια νίκη στο ιστορικό του.

Μέσα στη σειρά εμφανίζονται κάποιες συνωμοσίες που γίνονται σε έναν άλλο κόσμο στον οποίο ο πρωταγωνιστής έχει τον τίτλο του Rogue Hero(έτσι μεταφράζεται το Hagure Yuusha) και ο οποίος έχει επιστρέψει στον κανονικό κόσμο με την κόρη του ανθρώπου τον οποίο νίκησε στον άλλο κόσμο(Arezard λέγεται ο άλλος κόσμος προς ενημέρωση). Από εκεί και πέρα μπλέκει σε μερικές ασήμαντες περιπέτειες σε ένα σχολείο με άλλα παιδιά που έχουν υπερφυσικές δυνάμεις μέχρι τελικά να εμφανιστεί το μεγάλο boss και να τα κάνει όλα άνω-κάτω για να ξαναπάρει την κοπελιά με τις κοτσίδες πίσω στο Arezard.

Μέσα στη σειρά υπάρχουν δυνατές μάχες και δυνατό το στοιχείο του ecchi(όποιος δεν ξέρει, μπορεί να καταλάβει μόνο από τις εικόνες που ανέβασα τι είναι το ecchi). Αφήνεται καθαρά το μήνυμα της δεύτερης σεζόν, την οποία θα περιμένω με ανυπομονησία.

Για όποιον του αρέσουν οι μάχες, είναι ένα ευχάριστο anime για να δει. Για αυτούς που θέλουν fanservice, εκεί κι αν πρέπει να το δει. Πάντως είναι μια πολύ καλή σειρά για να δει κάποιος. Το στοιχείο της υπόθεσης έλειπε λίγο, καθώς μερικά επεισόδια ήταν καθαρά fanservice, αλλά το είχε σποραδικά και σε κράταγε. Δεν το κάνανε σαν το Naruto, που μετά από ένα επεισόδιο και μετά μπήκαν ξερά fillers. Οπότε κατ' εμέ αξίζει.

Dakara Boku wa H ga Dekinai

Εδώ δεν ξέρω τι να πω. Το άρχισα παράλληλα με το Hagura Yuusha, και στην αρχή μου φαινόταν καλό. Τώρα όμως, όσο προχωράει όλο και απογοητεύει. Μόνο fanservice είναι πλέον. Και πάλι όχι καλό.

Απογοητευτικό drama-action, με σχεδόν ανύπαρκτη ιστορία πια. Στην αρχή κάτι είχε, αλλά τώρα... το γάμησαν. Είχε κάποιες ωραίες μάχες, αλλά τώρα που άρχισαν όλοι να κλαίνε, έγινε πολύ μελό και με χάλασε. Άλλο ένα επεισόδιο έχει μείνει και να δω πως θα το κλείσουν.

Βασικά δεν πρέπει να είναι ανύπαρκτη η ιστορία, αλλά εξαιτίας του ερωτικού τριγώνου έχει γίνει νερόβραστη η σειρά. Έχω δει κι άλλα με ερωτικό τρίγωνο, αλλά δεν ήταν τόσο χάλι ρε παιδιά. Στη δεύτερη σεζόν του Love Hina ας πούμε, ήταν ένα αξιοπρεπές anime. Αυτό εδώ το έχει χάσει λίγο.

Δεν ξέρω τι να πω. Για μένα, μην το δείτε. Δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. Και το fanservice είναι λίγο άκυρο ώρες-ώρες, αλλά τέσπα. Ο καθείς πράττει όπως θέλει. Εγώ προειδοποίησα.

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου