Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

The Man from Earth

Sci-fi ταινία, όχι ιδιαίτερα μεγάλου μήκους, παραγωγής 2007, με όχι ιδιαίτερα γνωστούς ηθοποιούς. Είναι μια πολύ απολαυστική ταινία, αν και είναι και καλή και κακή ταυτόχρονα. Κινείται στο ίδιο μοτίβο της ταινίας K-Pax, η οποία είναι πολύ ωραία ταινία κατ' εμέ. Αυτή όμως έχει μερικά μειονεκτήματα παραπάνω από την K-Pax.

Ένας τύπος, ονόματι John Oldman, μετακομίζει από εκεί που είναι και ξαφνικά όλοι του οι φίλοι τον βρίσκουν πριν φύγει. Λένε δυο λόγια και τελικά τον πείθουν να κάτσει λίγο πριν φύγει. Μετά κάπως ξεκινάει μια κουβέντα και ο John αποκαλύπτει σε όλους ότι είναι ένας άνθρωπος από την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων.

Στην αρχή τρελαίνονται όλοι, νομίζουν ότι τους κάνει πλάκα και τέτοια, αλλά αποφασίζουν να ακολουθήσουν σε ό,τι είναι που προσπαθεί να παραστήσει. Αποκαλύπτονται απίστευτα πράγματα, μερικοί από τους συνομιλητές έρχονται στο όριο της τρέλας και της ψυχικής κατάρρευσης. Έρχονται στο φως διάφορες ιστορίες και καταρρίπτονται μύθοι που ήταν στερεωμένοι.

Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω την ταινία χωρίς να κάνω κάποιο spoiler, γι' αυτό θα σταματήσω εδώ την περιγραφή. Είναι μια αρκετά ωραία ταινία, που αξίζει να την δει κανείς. Αυτό που μπορεί να απογοητεύσει, είναι το γεγονός ότι δεν έχει αναδρομές στο παρελθόν. Είναι μόνο 6-7 άτομα σε ένα δωμάτιο που συζητάνε. Δε βλέπουμε εικόνες του παρελθόντος κι αυτό το θεωρώ ένα μειονέκτημα.

Από την άλλη, ο τρόπος με τον οποίο περιγράφεται η ιστορία του ανθρώπου, είναι τόσο ελκυστική, τόσο απίστευτα φοβερή, που δεν έχει σημασία να τη δεις οπτικά. Εμένα μου ήταν αρκετό που την άκουσα και έφτιαξα τις δικές μου εικόνες στο μυαλό μου. Είναι μια πολύ ωραία ταινία και πραγματικά, αξίζει να τη δει κανείς, παρά το μικρό της μέγεθος. Αν και το τέλος ήταν κάπως απογοητευτικό, από άποψη πλοκής, είναι μια μορφή λύτρωσης.

Στο IMdb έχει πάρει 8 στη βαθμολογία και το βρίσκω ιδανικό. Εγώ θα έλεγα να τη δείτε, αν έτυχε και δεν την είδατε ως τώρα. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να απαιτεί εκσυγχρονισμένα εφέ και τέτοια. Έχει μόνο μια παρέα ατόμων που κάθονται σε ένα δωμάτιο και συζητάνε. Οπότε είναι όλα καλά όποτε και να τη δείτε.

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου