Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Fail και πάλι fail. Καλύτερα να γίνει ταινία το Little Big Planet. Αυτό το α-πα-ρά-δε-κτο δημιούργημα που επιθυμούν να το λένε ταινία και το γύρισαν και στο Hollywood πρέπει να καταργηθεί από τα box office και την ιστορία του σινεμά. 95 λεπτά καταστροφής του αμφιβληστροειδή μας, που ο κάθε χλέμπουρας αποκαλεί ταινία.

Κι εκεί που το πρώτο μέρος έχει αφήσει καλές εντυπώσεις - σε μένα τουλάχιστον - έρχεται το δεύτερο και τα ισοπεδώνει όλα! Λες και ξεκινάει μια διαφορετική ιστορία, και τα πράγματα έχουν γίνει διαφορετικά στο πρώτο μέρος και έχουν σηκωθεί τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι.


Υποτίθεται πως η ιστορία εκτυλίσσεται μετά τα γεγονότα του πρώτου, αλλά έτσι που τα έδειχνε στο πρώτο κι αν τα βάλει κανείς κάτω να τα λογαριάσει, τότε βλέπει ότι δεν κολλάνε πουθενά εκτός στο ότι έχουν τον Nicolas Cage για πρωταγωνιστή. Κατά τ' άλλα, είναι όλα άκυρα.

Στο δεύτερο μέρος του Καβαλάρη, παρουσιάζεται το φάντασμα ως ένας τρελάρας, που εμφανίζεται κάθε φορά που "μυρίζει" κακό δίπλα του. Μυρωδιάδες εκεί στην παραγωγή, δεν διάβασαν τα κόμικς καλά. Αλλιώς θα ήξεραν ότι στην αρχή που είχε ξυπνήσει ο Καβαλάρης και δεν μπορούσε να τον ελέγχει ο Johny Blaze, τότε γινόταν αυτό. Αντίθετα, αφού έμαθε να το ελέγχει προς το τέλος του πρώτου μέρους, αποφάσισαν να γυρίσουν στα βασικά, που είχαν παραλείψει να δείξουν στο πρώτο (ZOINKS!!).

Και τέλος πάντων, όλη η ιστορία είναι ένα πιτσιρίκι που είναι γιος του Mephisto(αυτού που έβαλε τον Καβαλάρη μέσα στον Jonhy Blaze), που δεν είναι ακριβώς γιος του, αλλά κάτι σαν ξενιστής, όπως οι άνθρωποι που σκότωνε ο Orochimaru στο Naruto και έπαιρνε τα σώματα τους για να συνεχίσει να ζει... Τέλος πάντων, όποιος έβλεπε Naruto, κατάλαβε τι περίπου ήταν το πιτσιρίκι. Ε, και μετά ξεκινάει ένα κυνηγητό, όπου η μάνα του μικρού μαζί με τον Blaze τρέχουν να το σώσουν, και στην πορεία ο Blaze ζητάει να χάσει την κατάρα του Καβαλάρη και μετά τρέχα γύρευε.

Μεγάλη απογοήτευση η ταινία. Ακόμη μεγαλύτερη η πίκρα των fans που είδαν τον αγαπημένο τους ήρωα να μπλέκει τα μπούτια του με το που πάτησε L.A. Τα κοστούμια του Καβαλάρη ήταν χειρότερα από την πρώτη ταινία. Εκεί έδειχνε ότι ο τύπος δεν χαμπαριάζει, είναι στο τσακ από το να σε κάνει ροζμπίφ, είχε μια βαρβατίλα ρε παιδί μου. Στο δεύτερο, ούτε καρφιά είχε στο δερμάτινο τζάκετ, ούτε τίποτα. Μόνο κάτι μπουρμπουλήθρες που υποτίθεται ότι έβγαιναν λόγω της φωτιάς. Αγγούρια...

4.5 πήρε στο IMdb, εγώ λιγότερο θα έβαζα, αλλά τέσπα. Αν δεν την έχετε δει την ταινία, και τύχει να διαβάσετε πρώτα αυτό το κείμενο, σας διαβεβαιώ δεν αξίζει να μπείτε στον κόπο να τη δείτε την ταινία. Πίκρα...

TR

1 σχόλιο:

  1. Ούτε η πρώτη άξιζε σαν σενάριο και πρωταγωνιστή κατ'εμέ. Μόνο το κυνηγητό με την αστυνομία μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή