Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Reapers's Corner of Thought

Είδα ένα βίντεο τις προάλλες το οποίο με έκανε να σκεφτώ ορισμένα πράγματα. Βασικά με έκανε να σκεφτώ πως κι εγώ έχω ένα μερίδιο και είμαι κομμάτι της ιστορίας του gaming και συγκεκριμένα του Counter Strike. Το βίντεο είναι το εξής παρακάτω.


Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο βίντεο. Περισσότερο για το συναίσθημα που βγάζει σε ένα "βετεράνο" του παιχνιδιού σαν εμένα. Από πιτσιρίκος που ήμουν, θυμάμαι ακόμα την πρώτη μου επαφή με το παιχνίδι. Θυμάμαι όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι θα παίξουμε με bot-ακια, ότι φαντάστηκα έναν τύπο ο οποίος θα φόραγε μπότες και θα χειριζόταν έναν κεντρικό υπολογιστή που θα έχει στην κατοχή του καμιά πεντάδα παίκτες. Τώρα που το σκέφτομαι, νιώθω εντελώς βλάκας. Όμως τότε δεν ένιωσα την παραμικρή ντροπή, γιατί δεν είχα έρθει σε επαφή με το παιχνίδι ποτέ πριν.

Κι όταν ήρθα - τέλος. Έγινα φανατικός. Όποτε μπορούσα, έσκαγα μύτη σε internet cafe, καθώς τότε δεν είχα την πολυτέλεια να αγοράσω δικό μου PC, και έπαιζα μαζί με φίλους ή στο internet σε όποιον server έβρισκα. Και ήταν φανταστική η κάθε εμπειρία μου σε κάθε επαφή.

Όταν άρχισα να γίνομαι καλύτερος, φτιάξαμε με κάτι φίλους μου από το χωριό μια ομάδα. Την είπαμε Adrenaline. Όταν συναντιόμασταν, παίζαμε μεταξύ μας, γιατί δεν είχε ιδιαίτερη σημασία το να πεις στα παιδιά του χωριού να κάτσουν για ένα ματς. Ακόμα κι αν αυτό ήταν χωρίς στοίχημα. Εμείς απλά γινόμασταν καλύτεροι με κάθε παιχνίδι που παίζαμε.

Το κακό βέβαια στην όλη ιστορία, είναι το γενικό φαινόμενο στην Ελλάδα που λέγεται "γονείς". Αν σε δουν να αφιερώνεσαι στα games περισσότερο από το διάβασμα των σχολικών σου βιβλίων, φέρνουν αμέσως τις εφτά πληγές του Φαραώ. "Τι θα κερδίσεις με το να παίζεις; Εσύ πρέπει να γίνεις δικηγόρος! Να διαβάσεις να βρεις μια δουλειά με λεφτά!" και ένα σωρό παρόμοιες παπαριές. Γι' αυτό στην Ελλάδα, το gaming είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Αναρωτιέμαι, οι παίκτες όπως ο Xeqtr και ο Naikon από τους διαλυμένους πλέον eoLithic ή ο Warden από compLexity, δεν είχαν γονείς; Δεν ανησυχούσαν για το μέλλον των παιδιών τους; Ή μήπως αυτή είναι η νοοτροπία μόνο των Ελλήνων γονέων;

Θα μου πει τώρα κάποιος "Ναι ρε μεγάλε, το κάνουν αυτό οι Έλληνες γονείς. Όμως είναι επειδή έχει περάσει στην Ελλάδα η νοοτροπία της φτώχειας μετά από κατοχές, ιστορίες..." ΟΚ, το δέχομαι. Πέρασε η Ελλάδα κατοχή από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς. Μέσα στην φτώχεια ο λαός. Μετά την κατοχή των Γερμανών, είχαμε τον Εμφύλιο πόλεμο. Πάλι στην φτώχεια ο λαός. Ναι ρε μάγκες. Όμως είμαστε πλέον στο 2012. Τι θα γίνει επιτέλους; Όλο στα λεφτά θα έχουν οι Έλληνες γονείς το μυαλό τους; Υπάρχουν τύποι που πληρώνονται να παίζουν. Τι θα γίνει με αυτούς; Που τους πάτε; Μόνο ότι μας συμφέρει σκεφτόμαστε; Α, ναι. Ξέχασα. Οικονομική κρίση.


Να άλλη μια δικαιολογία για να πιέσουμε τα παιδιά να κόψουν τα παιχνίδια και να συγκεντρωθούν στο διάβασμα, μπας και βρουν καμιά δουλειά της προκοπής. Το να καταλάβουμε τι σκατά τους διδάσκουν εκεί στα σχολεία και πόσο άχρηστα θα τους είναι στη μετέπειτα ζωή τους, δε μπαίνουμε καν στον κόπο να το διαλογιστούμε. Κλάιν μάιν.

Σημασία έχει ότι το C.S. ήταν, είναι και θα είναι από τα μεγαλύτερα καψίματα που έχουν υπάρξει ποτέ. Κανένα άλλο παιχνίδι δε θα μπορέσει να συγκριθεί μαζί του. Πουθενά. Μπορεί να έχει ξεπερασμένα γραφικά, ένα μάτσο bugs, αλλά αυτό είναι που του προσδίδει ορισμένη αίγλη. Όπως μια Camaro του '67. Θα μου πεις τώρα ότι αυτό


είναι καλύτερο από αυτό;


Εγώ δεν το δέχομαι! Μπορεί η Viper να είναι πιο μοντέρνα, πιο γρήγορη, να έχει χαμηλότερη κατανάλωση, να είναι πιο αεροδυναμική κλπ κλπ... Όμως η SS του '67 είναι η SS του '67! Δεν χωράει κουβέντα. Έχει έναν αέρα ρε παιδί μου, που όσο και να παλιώσει, πάλι θα το παραδέχεσαι σαν αυτοκίνητο. Έτσι, και το 1.6 είναι ένα κλασσικό κομμάτι της ιστορίας του gaming. Μετά από αυτό το παιχνίδι άρχισαν όλοι να συγκεντρώνονται στο να αναπτύξουν τα FPS.

Όμως, για μένα, τίποτα δε συγκρίνεται με το 1.6. Ούτε το Call of Duty 67, ούτε το Battlefield στην Ατλαντίδα. Μαζί με το 1.6 βγήκαν οι καλύτεροι παίκτες που είχε να προσφέρει το παγκόσμιο στερέωμα και ακόμα βγαίνουν. Το Counter Strike 1.6 είναι από τις καλύτερες εκδόσεις ενός εκ των καλυτέρων παιχνιδιών παγκοσμίως. Τώρα η Valve θα βγάλει το Global Offensive σε κονσόλα. Πόσο μαλακία παίζει να είναι αυτό; Γιατί οι εταιρίες ακούνε τη φωνή της ηλιθιότητας και όχι της λογικής; Σαν την Riot. Κλάφτηκαν μερικοί άσχετοι ότι ένας παίκτης είναι ΟΡ και του ρίξανε τα στατιστικά. Ενώ το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να είναι πιο προσεκτικοί ή να βγάλουν λίγο armor ή κάτι τέλος πάντων.

Χαίρομαι που ξέρω το παιχνίδι αυτό. Εξακολουθώ να παίζω όταν μπορώ. Προσπαθώ πλέον να θυμηθώ αυτά που ήξερα, γιατί το είχα χάσει για λίγο καιρό. Είναι όμως πάντα το ίδιο εντυπωσιακό όπως και τότε που έπαιξα πρώτη φορά. Ίσως είναι και ο λόγος που με παρακίνησε να ασχοληθώ με τον τομέα του gaming. Ίσως όχι επαγγελματικά όπως θα το 'θελα, για τους λόγους που προανέφερα παραπάνω, αλλά κι ο τρόπος με τον οποίο ασχολούμαι με thrill-άρει.

Και για τον τύπο που ονομάζεται Mikeius ή όπως στο διάλο τον λένε, ένα έχω να πω:

Άντε και γαμήσου ρε...

Αν δε σου άρεσε το CS επειδή έπρεπε να σημαδεύεις ψηλότερα από το κεφάλι για να κάνεις headshot, τότε σε πληροφορώ ΕΠΑΙΖΕΣ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΕΚΔΟΣΗ!!! Το παιχνίδι στο οποίο αναφέρεσαι είναι το Counter Strike: Source και σε ενημερώνω ότι το 1.6 ποτέ δεν είχε τέτοιου είδους προβλήματα. Γίνατε όλοι ειδικοί...

TR

1 σχόλιο:

  1. Gj για το κειμενο. Θελω να τονισω καποια σημεια:

    "Τι θα κερδίσεις με το να παίζεις; Εσύ πρέπει να γίνεις δικηγόρος! Να διαβάσεις να βρεις μια δουλειά με λεφτά!"

    Αυτή η νοοτροπία δεν ειναι ο λόγος που οχι μονο δεν υπάρχει επαγγελματικό gaming στην Ελλάδα. Ειναι ο λόγος που η Ελλάδα ειναι ετσι όπως ειναι σήμερα. Δεν γίνεται ρε παιδι μου να γινουν ολοι γιατροι και δικηγόροι.

    Camaro VS Viper
    Συγνώμη θα πάρω την Viper, αν ειχες το Chervolet Impala 67 θα το σκεφτόμουν :D
    http://images.wikia.com/supernatural/de/images/9/9f/Chevrolet_impala_67er.jpg

    Τελος, τα hitboxes του Source ειναι οκ τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή