Τρίτη 1 Μαΐου 2012

High School DxD, Ikkitousen: Shuugaku Toushi Keppuu-roku, Real Steel

Αρκετός καιρός πέρασε και είχα αρκετό χρόνο και μέσα στο Πάσχα για να δω διάφορα πράματα. Μια σειρά anime, ένα OVA anime και μια φοβερή ταινία. Καλά πέρασε λίγος χρόνος επομένως.



High Scool DxD


Μια πρόσφατη σειρά. Ένας καρμίρης τύπος εμπλέκεται σε διάφορες δαιμονικές περιπέτειες όταν το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να αγγίξει το όνειρό του, το οποίο δεν είναι άλλο από oppai(τα βυζιά στα γιαπωνέζικα).

Είναι που λέτε αυτός ο τύπος που τον λένε Issei και δεν μπορεί να σταυρώσει γυναίκα για γυναίκα, ώσπου κάποια στιγμή του την πέφτει μια ωραία κοπελιά, η οποία μετά αποδεικνύεται ότι είναι Fallen Angel και τον σκοτώνει. Μετά μια άλλη τύπισσα, η Rias Gremory, εμφανίζεται και τον ζωντανεύει ως σκλάβο της. Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνεται μια ιστορία με δαίμονες και παιχνίδια over domination στα οποία είναι άμεσα εμπλεκόμενος και ο φίλος μας ο Issei.

Οφείλω να ομολογήσω ότι οι χαρακτήρες είναι φοβερά σχεδιασμένοι. Ιδιαίτερα ευφάνταστοι και όχι τόσο σκατωδώς υπερφορτωμένοι με ένα μάτσο αηδίες. Δαιμονικές δυνάμεις, καλή ιστορία(την οποία έχω ξεχάσει) και τρελό fanservice. Και πάρα πολλά ανέκδοτα. Δηλαδή καλό θα ήταν να μην το παρακολουθήσει κανείς βραδινή ώρα, γιατί θα προσπαθεί να κρατηθεί από τα γέλια και δεν θα μπορεί.

Όμως αξίζει τον κόπο να το δει κανείς. Δεν έχει και από τις πιο καθηλωτικές ιστορίες που θα δείτε, αλλά δεν είναι και αδιάφορη. Εγώ 6 του έβαλα και στο anidb έχει ένα ωραίο 7ράκι. Εννοείται πως δεν θα το αφήσω έτσι, θα βάλω και το opening, αλλά καλό θα ήταν να δείτε ολόκληρο το τραγούδι, όπως και το ending ήταν πολύ ωραίο. 


Αγαπημένος χαρακτήρας προσωπικά ήταν η Akeno Himejima. Για προφανείς λόγους. Κι εδώ είναι η καταχώρησή της στο anidb(δεν μπορούσα να αποφασίσω ποια εικόνα της να βάλω κι έτσι έβαλα τα αποτελέσματα του Google).

Ikkitousen: Shuugaku Toushi Keppuu-roku


Τα αντίπαλα σχολεία Nanyou και Seito High αποφασίζουν να κάνουν μια εκδρομή και όλως τυχαίως πηγαίνουν στο ίδιο μέρος, στο οποίο θα ανεβάσουν την πνευματική τους δύναμη. Καθόλου δυνατές μάχες σε σχέση με τις 4 σεζόν, αδιάφορο σενάριο, βλακεία. Και το fanservice, ήταν - δεν ήταν. Αποτυχία. Τέλος. Ούτε βαθμό θα πω να του βάλω.

Real Steel




Hugh Jackman. Αν και περίμενα άλλη ταινία(υπάρχουν φήμες για Wolverine Origins 2), βγήκε πρώτα ετούτη η ταινία και είναι ιδιαίτερα ωραία. Απεικονίζει ένα πιθανό μέλλον του πλανήτη μας, με αρκετά από τα σημερινά στοιχεία περίπου ίδια, μόνο τεχνολογικά αναβαθμισμένα. Ωραία ιστορία, όχι με κάποιο συγκεκριμένο δίδαγμα, παρόλα αυτά όμως βλέπεται με μεγάλη άνεση.


Είναι λοιπόν αυτός ο πρώην μπόξερ ονόματι Charlie Kenton και από τη στιγμή που το ανθρώπινο μποξ έχει πάψει να υφίσταται, έχει αρχίσει να τρέχει σε όλη την Αμερική με ένα ρομπότ στο φορτηγό και να παλεύει για να βγάλει χρήμα. Χρωστάει της Μιχαλούς και δεν ξέρει από που να ξεφύγει. Μέχρι που τον καλούν σε ένα δικαστήριο για να αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού του, που ο ίδιος δεν θέλει. Μπλέκοντας όμως τα γεγονότα, βλέπει ότι μπορεί να βγάλει λεφτά από την ιστορία αυτή κι έτσι αποφασίζει να κρατήσει το παιδί για λίγο καιρό. Μετά από αυτό, για ένα καλοκαίρι είναι μαζί με τον γιο του Max και εμπλέκονται σε διάφορες περιπέτειες σχετικά με το robo-box όπως λέγεται.


Απίστευτες μάχες με δυνατά χτυπήματα, φοβερά εφέ και τρομερό cast. Ο Hugh Jackman είναι από τους καλύτερους ηθοποιούς που γνωρίζω και μαζί με τον πιτσιρικά έκαναν τρομερή ομάδα. Όπως είπα, αν και δεν είχε κάποιο φοβερό δίδαγμα πέρα από το "Keep fighting", είναι μια ταινία που αγγίζει. Μπορείς να ταυτιστείς με κάποιον από τους χαρακτήρες. Ακόμα και με το ρομπότ.

Ίσως είναι επειδή το είδα σε blu-ray ο λόγος για τον οποίο είμαι τόσο ενθουσιασμένος με την ταινία αυτή. Επίσης ένα ιδιαίτερο σημείο ήταν τα bloopers, τα οποία απόλαυσα. Δείτε κι εσείς και γελάστε με την ψυχή σας.


Έχει καλή βαθμολογία, 7.2 στο IMdb. Κι εγώ τόσο θα έβαζα, άντε λίγο παραπάνω γιατί είμαι λίγο παλαβός με τα ρομποτάκια κι όλα αυτά. Προτείνω να τη δείτε απαραίτητα, αν δεν την έχετε δει. Αξίζει να τη νοικιάσει κανείς για όσο καιρό πάει.

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου