Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Strike Witches/Strike Witches 2, NIER, Hulk 2

Πολυάσχολη εβδομάδα απεδείχθη η συγκεκριμένη για μένα. Ένα anime 24 επεισοδίων, ένα παιχνίδι που έπρεπε να τερματίσει 4 φορές(σοβαρά τώρα) και μια ταινία που είχα από καιρό στο μυαλό να την δω. Ενδιαφέρουσα η ροή της εβδομάδας...

Strike Witches/Strike Witches 2

Μια λέξη μπορεί να το χαρακτηρίσει: FAIL!!! Ήταν ίσως από τις λιγότερο αξιόλογες προσπάθειες που έχω δει. Και δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Η πρώτη σεζόν ήταν κάπως ανεκτική, η δεύτερη όμως ήταν μαρτύριο. Το κεφάλι μου βάραγα στο γραφείο κι έλεγα "Άντε πότε θα τελειώσει??" Και δεν τελείωνε η καταραμένη η δεύτερη σεζόν.

Η ιστορία έχει ως εξής. Το έτος 1944, αντί για Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, γίνεται εισβολή εξωγήινων. Ο κόσμος is set ablaze από τις επιθέσεις των Neuroi(νέουροϊ για να βοηθήσω) και ο μόνος τρόπος να τους χτυπήσουν δυνατά, είναι οι μάγισσες. Κι έτσι, μια μαγισσούλα από την περιοχή Fuso της Ιαπωνίας, ονόματι Miyafuji Yoshika, επιστρατεύεται για τον ίδιο σκοπό. Μεταφέρετε στη Βάση όπου βρίσκεται κοντά στη φωλιά των Neuroi και δημιουργούνται φιλίες μεταξύ των πολεμιστών και διάφορες μάχες λαμβάνουν χώρα.

Πολύ fanservice, χαζοί διάλογοι ως επί τω πλείστω και περίεργα εναλλακτική ιστορία. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έγινε η εισβολή με αφετηρία την Αμερική, αλλά την Ευρώπη. Μέχρι που κάποια στιγμή γίνεται ένα δυνατό ντου και η τελική μάχη έχει αποτέλεσμα να νικήσουν προσωρινά την απειλή αυτή.

Στη δεύτερη σεζόν, είναι περίπου η ίδια ιστορία, μόνο που αυτή τη φορά έρχεται μια μεγαλύτερη φωλιά από Neuroi, η οποία καταστρέφει μια άλλη φωλιά που βρισκόταν πάνω από την Romagna(σημερινή Ιταλία) και παίρνει τη θέση της όντας η μεγαλύτερη απειλή. Για άλλη μια φορά καλούνται οι μαγισσούλες να συναθροιστούν για να πολεμήσουν εναντίον τους. Μεταφέρονται σε μια βάση κοντά στο ground zero και νέες περιπέτειες εκτυλίσσονται.

Είναι τόσο copy-paste φάση η δεύτερη σεζόν, και τόσο κακό το σενάριο, που ειλικρινά δεν θέλεις να ξέρεις ποιος την έφτιαξε, γιατί σε προκαλεί να τον κάψεις δημόσια. Απαίσια όταν λέμε, με όλη την έννοια της λέξης. Αν θέλει κανείς να τη δει, να δει ΜΟΝΟ την πρώτη σεζόν. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο έτσι κι αλλιώς η δεύτερη να επιδείξει, παρά μόνο ένα παρατραβηγμένο fanservice, με κοριτσάκια στην καλύτερη 20 η ταγματάρχης και όλες οι άλλες από 14 μέχρι 17.

Από βαθμολογία η πρώτη σεζόν έχει 4.35 και η δεύτερη 5.17 το οποίο είναι ανεξήγητο, καθώς ήταν καθαρά ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ. Δεν προτείνεται, αλλά όποιος θέλει μπορεί να το δει με δική του ευθύνη.


NIER

Φοβερό παιχνιδάκι. Από τα καλύτερα σενάρια που έχω δει. Το μόνο κακό ήταν ότι έπρεπε να τερματίσεις 4 φορές για να πεις ότι το έπαιξες το παιχνίδι αυτό. Αν και δεν ήταν τόσο κακό τώρα που το ξανασκέφτομαι. Μια χαρά ήταν. Η υπόθεση.

Σε ένα εναλλακτικό μέλλον, εμφανίζεται μια ασθένεια με την ονομασία Black Scrawl και εξαφανίζει το ανθρώπινο είδος στο μεγαλύτερο μέρος του. Όσοι επιζούν της ασθένειας, μαζεύονται σε χωριά και επιστρέφουν σε εποχές της αρχαιότητας, με σπαθιά κλπ. 1300 χρόνια στο μέλλον, όλα έχουν καταστραφεί από τις Shades, που είναι οι βασικοί εχθροί των επιζήσαντων ανθρώπων. Εσείς, λαμβάνεται το ρόλο του Nier(ο καθένας του βάζει ότι όνομα θέλει) και προσπαθείτε να σώσετε την κόρη σας, η οποία έχει μολυνθεί από την ασθένεια αυτή και κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας, ώστε να γίνει καλά. Μεταξύ αυτών, πολλές περιπέτειες βγαίνουν στο δρόμο σας, και διάφορα εμπόδια, τα οποία δημιουργούν φοβερές μάχες.

Τα περιβάλλοντα είναι αρκετά μεγάλα και ωραία φτιαγμένα. Η μάχες είναι αδιάφορες σε μεγάλο βαθμό, καθώς στο δρόμο σας συναντάται μικρά Shades τα οποία δεν είναι και τρομεροί αντίπαλοι. Το χειρότερο κομμάτι είναι ότι ο πρωταγωνιστής δεν κολυμπάει.

Τα γραφικά είναι αρκετά καλά. Υπήρξε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατήρησα και τις 4 φορές που έγινε, και ήταν το ότι όταν μαζεύονταν πολλοί εχθροί γύρω σου η οθόνη θόλωνε κι έβγαζε την εικόνα σε pixels. Αυτό συνέβη σε ένα σημείο μόνο, αλλά και πάλι είναι ένα μείον.

Τα cinematics είναι υπέροχα. Στον πρώτο γύρο, δεν καταλαβαίνεις πολλά, όσο όμως προχωράει η ιστορία, γίνονται αντιληπτά πολλά πράγματα και ξεδιαλύνεται η ιστορία, αποκαλύπτοντας πράματα και θάματα.

Η μουσική επένδυση είναι επίσης πολύ καλή. Η Square Enix μαζί με την Cavia έκαναν πολύ καλή δουλειά στον τομέα αυτό. Προσωπικά σε μερικά σημεία η μουσική υπόκρουση είναι μέτρια, αλλά στα σημαντικά κομμάτια είναι πολύ δυνατή συναισθηματικά. Σε βάζει στη θέση των χαρακτήρων κατά κάποιο τρόπο.

Στην Ιαπωνία, βγήκαν δύο ξεχωριστές εκδόσεις για τις δύο κονσόλες PS3 και Xbox 360 αντίστοιχα. Η Ιαπωνική έκδοση του PS3 δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού, για κάποιους λόγους τους οποίους δεν έχω ακόμα ανακαλύψει.



Γενικά, πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με τρομερή πλοκή και απίστευτα συγκινητικά τέλη κάθε φορά. Προσωπικά, κάθε φορά που το τερμάτιζα, είχα μια λύτρωση διαφορετική ανάλογα με το εκάστοτε τέλος. Σε γενική βαθμολογία θα του έδινα ένα 8,2 γιατί μου άρεσε πάρα πολύ και πιστεύω πως άξιζε κάθε φορά που το τερμάτισα και όλες τις 56 ώρες που αφιέρωσα σε αυτό.


Hulk 2

Ενδιαφέρον το πως έγινε το sequel. Στο πρώτο Hulk θυμάμαι είχαμε δει τον Bruce Banner να βρίσκεται κάπου στα σύνορα με το Μεξικό και να βοηθάει ανθρώπους. Στην δεύτερη ταινία που βγήκε το 2008, βλέπουμε εντελώς διαφορετική συνέχεια, με τον πρωταγωνιστή να είναι εργάτης σε ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία. Και μετά γίνεται κάποιο ατύχημα και αρχίζει το κυνηγητό.

Στην προσπάθεια του να απαλλαχθεί από αυτό που τον διακατέχει, ο Bruce Banner συνομιλεί με κάποιον άλλο επιστήμονα που ειδικεύεται στη Γενετική Μοριολογία και θα τον βοηθήσει να γίνει πάλι κανονικός. Εν τω μεταξύ ο συνταγματάρχης, που τον θεωρεί ιδιοκτησία του, καλεί έναν ιδιαίτερο στρατιώτη ο οποίος υποτίθεται ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά στην σύλληψη του Hulk.

Κάπως έτσι φτάνουν να δημιουργούνται μερικές επικές κόντρες για να καταλήξει στην τελική μάχη, όπου πέφτει πολύ ξύλο.

Με σκηνοθέτη τον Louis Leterrier, πιστεύω έγινε καλή δουλειά. Και η πρώτη ταινία ήταν μια χαρά, αλλά νομίζω τώρα είχε κάτι ξεχωριστό. Το μόνο που κάπως με ενόχλησε ήταν η εμφάνιση του, η οποία δεν τον έδειχνε τόσο ντουλάπα όσο το προηγούμενο, ούτε το ίδιο πράσινο.Τα εφέ ήταν καλά, ο ήχος εντάξει(εκτός από τις κραυγές του Hulk - αυτές ήταν epic) και πάνω κάτω αρκετά ικανοποιητική ταινία.

Στο IMdb έχει βαθμολογία 7. Μια χαρά τη βρίσκω. Αυτά. Όποιος θέλει να τη δει, ελεύθερα.

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου