Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Death Note τέλος!

Μόλις τελείωσε και το τελευταίο επεισόδιο του Death Note. Πάντα άκουγα ότι είναι απίστευτα φοβερό anime, αλλά ποτέ δεν το περίμενα να είναι πραγματικά αλήθεια. Μου άρεσε πάρα πολύ. Αφού σκέφτομαι να το ξαναδώ. Έχω και τα 37 επεισόδια κατεβασμένα, οπότε είμαι μια χαρά. Το μόνο που με χάλασε ήταν το πρόβλημα με τις μεταφράσεις. Όπως και μου τη σπάει σε κάθε anime σειρά αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται δηλαδή ένα μόνο group να αναλάβει όλες τις μεταφράσεις; Ένα που να κάνει και καλή δουλειά; Πρέπει να την κάνουν 5-6 και να αλλάζει το κλίμα κάθε φορά;

Τέλος πάντων. Αν και μου άρεσαν οι μεταφράσεις της πρώτης ομάδας που το άρχισε, κυρίως λόγω γραμματοσειράς, το νόημα βγήκε και η ιστορία τελείωσε. Ίσως δεν είχε τόση δράση όσο ένα anime στο οποίο θα έπεφτε ξύλο, αλλά το ενδιαφέρον που παρουσιάζει είναι ατελείωτο. Πραγματικά ο δημιουργός του πρέπει να είναι διάνοια. Αλλιώς δεν μπορεί να σκέφτηκε τόσες πολλές πλεκτάνες. Κι όλα όσα έλεγαν οι χαρακτήρες και το πως ξεγλιστρούσαν κάθε φορά και πως τους πιάσανε στο τέλος, όλα αυτά είναι δουλειά μιας διάνοιας. Αφού κι εγώ έχανα κάπου-κάπου την μπάλα με τις τόσες υποθέσεις.

Τώρα λέω να δω το Avatar: The Last Airbander. Το γνώριζα κι αυτό το anime από καιρό. Έχω ήδη δει την ταινία, η οποία προσωπικά μου άρεσε, αν και έχει πάρει χρυσό βατόμουρο. Τέλος πάντων. Και για να κλείσω, πάρτε και το πρώτο opening του Death Note, που πιστεύω ότι ήταν πιο γαμάτο από το δεύτερο.


TR

1 σχόλιο: