Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Άνθρωποι vol.3

Σοβαρά τώρα, τι τρέχει με αυτή τη φάρα; Ό,τι μαλακία σκεφτείς, μπορείς να την βρεις στο ίντερνετ. Είδα ένα βίντεο στο yotube, από αυτά που έχουν τις περισσότερες προβολές και ήταν κάτι πιτσιρίκια που γελούσαν με έναν τύπο. Ορίστε ο τύπος με τον οποίο γελούσαν:




Και μετά ρωτούσαν τα παιδάκια αυτά τι νομίζουν ότι ώθησε το "παλικάρι" να κάνει αυτό το βίντεο. Και διάφορες άλλες ερωτήσεις, τις οποίες ξέχασα, διότι αυτή η συγκεκριμένη μου τράβηξε την προσοχή. Και οι απαντήσεις των παιδιών ήταν αυτό που λένε στα αγγλικά "dead on". Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις πραγματικές αιτίες. Όμως θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ένα πιτσιρίκι 11 χρονών, ότι το έκανε επειδή δεν έχει φίλους και είναι απελπισμένος. Ergo, θα έκανε τα πάντα για να τραβήξει λίγη προσοχή. Τι σκέφτονται σήμερα τα παιδιά και από τι ηλικία, ε;

Και θα μείνω σε αυτό. Τι είναι που κάνει τα άτομα να έχουν τόσο μεγάλη τάση για αυτοπροβολή; Τι ακριβώς πιστεύει κανείς πως θα κερδίσει εάν αρχίσει να βγάζει στη φόρα κάθε μαλακία που κάνει μόνος του ή με φίλους του; Λεφτά; Φήμη; Τι; Ειλικρινά, η συμπεριφορά των ανθρώπων-και ιδιαίτερα η συγκεκριμένη τάση-κάνει άλλους που δεν έχουν ανάγκη αυτοπροβολής, και όλων των παρεμφερών τάσεων, να εκμεταλλεύονται αυτούς που το κάνουν. Μάλιστα, είναι τόσο εύκολο γι' αυτούς να το κάνουν που με την καταβολή ελάχιστων χρημάτων, βγάζουν τόσα λεφτά που θα τους πάρει 7 ζωές Ολύμπιων θεών για να τα ξοδέψουν. Ελπίζω να με πιάνετε.

Το facebook για παράδειγμα. Ο φίλτατος Zuckerberg ή όπως στο καλώδιο τον λένε, πήρε αυτήν τη τάση αυτοπροβολής του ανθρώπου(μάλλον σπούδασε ψυχολογία ο τύπος ή παρακολούθησε τίποτα σεμινάρια) και είδε ότι είναι μια αγελάδα που όσο την αρμέγεις, τόσο δίνει γάλα. Όλοι ανεβάζουν προσωπικές στιγμές τους από την ζωή τους, μόνοι ή με φίλους τους. Και γιατί; Για να γίνουν....γνωστοί. Ακόμα και με ποιον είναι σε σχέση βάζουν! Κι εδώ ο Χάρος χάνει την μπάλα. Αυτό που πάντα με καίει να μάθω: ΓΙΑΤΙ??? Κάποιος είπε ότι δεν πρέπει να ρωτάς ποτέ το γιατί. Αλλά εγώ αν δεν μάθω, θα τρελαθώ. Είναι η αιτία που δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να είσαι ντροπαλός όταν είσαι μπροστά σε κόσμο, αλλά όταν είσαι μπροστά από μια κάμερα ξεχνάς τα πάντα.

Το μόνο που μπορώ εγώ να υποθέσω εγώ, είναι ότι πράγματι είναι τόσο στερημένοι κάποιοι, εξαιτίας διάφορων κοινωνικών θεσμών(κοινωνική απόρριψη δηλαδή) και ίσως αυτός είναι ένας τρόπος να ξεσπάσουν(?) και να δείξουν ότι υπάρχουν. Αν καλοσκεφτεί κανείς, από τα αρχαία χρόνια υπήρχε αυτή η τάση. Αναφέρομαι σε άτομα όπως ο Εφιάλτης το καρφί, που για άγνωστους λόγους πρόδωσε την πατρίδα του(αυτό που έδειχναν στην ταινία ήταν απλά για γέλια-ένας τέτοιος άνθρωπος δε θα είχε ξεφύγει από τον Κεάδα). Ο Βρούτος είναι ένα άλλο παράδειγμα. Δεν ήθελε να ζει στη σκιά του πατέρα του. Γι' αυτό τον σκότωσε.

Έτσι λοιπόν, βλέπω άτομα που δεν αντέχουν να ζουν στη σκιά της κοινωνίας κι ο μόνος τρόπος που έχουν για να αποδείξουν πρώτα στους εαυτούς τους ότι είναι ζωντανοί, είναι να ανεβάζουν στο ίντερνετ τέτοιου είδους βίντεο, φωτογραφίες ή ο,τιδήποτε. Εγώ προσωπικά, έχω βγει φωτογραφίες με φίλους μου και έχουν ανέβει στο facebook, αλλά δεν το έκανα γι'αυτόν το σκοπό. Το έκανα γιατί περνούσα καλά με την παρέα μου και ήθελα να θυμάμαι αργότερα αυτήν τη στιγμή, όταν θα έβλεπα τη φωτογραφία ξανά.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Εδώ το βίντεο με τα παιδιά που είδαν το παραπάνω βίντεο και τους ζητήθηκε να το σχολιάσουν. Στο 1:30 περίπου είναι ο πιτσιρικάς που είπε ότι το έκανε για να τραβήξει την προσοχή. Εδώ το πραγματικό τραγούδι. Ένα άλλο πιτσιρίκι είπε ότι το έκανε επειδή απλά βρήκε ένα γαμάτο τραγούδι.

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου