Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πάρε, πάρε! Φρέσκο πράμα λέμε!!

2013. Η χρονιά είναι άκρως βαρετή. Ένας μήνας έχει περάσει μόνο κι όλα έδειχναν ότι θα γίνουν χειρότερα με τον καιρό. Κι όμως... Έγιναν χειρότερα εδώ και... 2 χρόνια! Πρόσφατα έμαθα κάτι το οποίο με έκανε σχεδόν να γίνω εγώ βομβιστής, όχι του Mall - γιατί εκεί κυκλοφορούν αθώα παιδάκια να 'ούμε - αλλά της Βουλής. Που λέτε ρε παιδιά, επί Jeffry ψηφίστηκε ένας νόμος... μα τι νόμος! Δεν μπορώ να βρω κάτι που να ωχριά μπροστά του. Πραγματικά. Έχει μετατραπεί η Ελλάδα σε κρεαταγορά σύμφωνα με αυτόν το νόμο.


Και εξηγώ. Επί Γεωργίου Παπανδρέου το 2011, ψηφίστηκε νόμος σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι Έλληνες πολίτες θα είναι από 1/5/2013 αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων. Με άλλα λόγια, όποιος πεθαίνει μπορούν οι γιατροί να του πάρουν μια σπλήνα, ένα νεφρό, μια καρδιά ή ο,τιδήποτε άλλο και να τα δώσουν σε κάποιον άλλο που τα χρειάζεται. Ή τα κάνει συλλογή (λέμε τώρα). Κι αυτό χωρίς να ρωτήσει συγγενείς ή να είναι ο ίδιος ο εκλειπών εγγεγραμμένος δωρητής οργάνων. Χωρίς συγκατάθεση με άλλα λόγια.

Ακόμα πιο εξωφρενικό, είναι το δικαίωμα που έχει δοθεί σε γιατρούς να κλείνουν τα μηχανήματα εάν κάποιος είναι σε κώμα. Δηλαδή, εάν πάθει κανείς ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και μείνει φυτό, θα μπορεί κάθε γιατρός να πάει και να τον κλείσει από τα μηχανήματα που τον κρατάνε στη ζωή γιατί έτσι γουστάρει, ξανά χωρίς συγκατάθεση. Ακόμα κι αν ο άλλος έχει πιθανότητες να επιζήσει μετά από 1-2 μήνες, θα τον γράψουν στ' αρχίδια τους και θα τον σκοτώσουν. Δολοφονία πιο απλά. Εκ προθέσεως. Και η δικαιολογία σε αυτό θα είναι ότι κάποιος άλλος χρειάζεται τα όργανα.

Μαλάκα σοβαρά, δεν παίζει να έχω ακούσει πιο βάρβαρο νόμο. Η μεγαλύτερη καφρίλα απ' όλες είναι το γεγονός πως είναι νόμος, που λογικά βρίσκεται στο Σύνταγμα. Δηλαδή έχουμε ένα Σύνταγμα, του οποίου ο σκοπός είναι να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ τον πολίτη κι εδώ γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Αν αυτό είναι προστασία, προτιμώ να ζω εκτός του συγκεκριμένου Συντάγματος. Καλύτερα να με βλέπουν σαν αγροίκο, παρά σαν κομμάτι κρέας έτοιμο προς κατανάλωση. Γιατί σαν αγροίκος θα έχω την αξία ανθρώπου, έστω και βαρβάρου.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η μαλακία, διότι επιτρέπεται στα όργανα που τυχόν θα παίρνονται, να δίνονται μετά στον οποιονδήποτε και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Έγινε δηλαδή η Ελλάδα το κρεοπωλείο όλου του πλανήτη. Πάρτε, δίνω καλό πράμα, εν ολίγοις. Δε φτάνει που θα μου πάρουν τα 'ντερα χωρίς να με ρωτήσουν, θα τα δώσουν και στον κάθε στεναχωρημένο. Δε λέω, πράξη καλοσύνης είναι. Αλλά δεν έχω ακούσει να γίνεται κάτι παρόμοιο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη. Τρελό;

Αχχχ, τι τραβάμε κι εμείς. Αφού το συζήτησα αυτό με φίλους μου, μου είπε ο BigBoss ότι μπορείς να κάνεις υπεύθυνη δήλωση με την οποία μπορείς να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ να γίνει κάτι από τα παραπάνω και να κρατήσεις τα σωθικά σου για σένα. Κι αν παραβλέψουν τη δήλωση αυτή οι γιατροί, θα έχουν κυρώσεις. Ότι κυρώσεις και να έχουν όμως, αν θέλουν να σου πάρουν τα παπάρια και να τα δώσουν σε άλλον, ούτε ο Θεός τους σταματάει.

ΠΗΓΗ: Εδώ

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου