Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Street Fighter II V

Le anime. Αποτελείται από 29 επεισόδια που συγκροτούν 1 σεζόν. Τρεις μέρες μου πήρε περίπου για να το ολοκληρώσω. Παρά το γεγονός ότι είναι σειρά του 1996, μπορώ να πω ότι αρκετά το ευχαριστήθηκα.


Μια σειρά 29 επεισοδίων λοιπόν, την οποία είχα κατά νου για καιρό. Ήξερα τι να περιμένω πάνω-κάτω, αφού είδα ότι ήταν του '96 σειρά και θυμάμαι από τον Kabamaru πως περίπου ήταν η τεχνολογία της εποχής και ο τρόπος με το οποίο δημιουργούνταν τα διάφορα, τότε, κινούμενα σχέδια. Παρόλα αυτά, ήθελα να το δω πάρα πολύ.

Ειλικρινά, δεν το μετανιώνω. Είχε μια καλή προς πολύ καλή ιστορία, αν και κάποια πράγματα ήταν μπερδεμένα, όπως το γεγονός ότι ο γνωστός Sagat ήταν με τους "καλούς", ενώ όλοι(ή όσοι τέλος πάντων) τον ξέρουμε για το αντίθετο. Κάποια πράγματα επίσης είναι χαοτικά, αλλά αυτά τα λέει άνθρωπος που γνωρίζει πάνω κάτω πως έχουν εξελιχθεί κάποιοι χαρακτήρες μέσα στη σειρά παιχνιδιών της Capcom με τον τίτλο Street Fighter. Όποτε καλό θα ήταν να δικαιολογηθώ λίγο για το πως παρακολούθησα το anime.

Αγνοώντας όμως τα πάντα, η σειρά αυτή καθ' αυτή γίνεται κατανοητή. Κάθε μικρό ψεγάδι χάνεται και το μόνο που παίρνει τη θέση του είναι μια ευχάριστη αίσθηση ικανοποίησης. Καθώς βλέπουμε τις περιπέτειες των Ryu και Ken να ξετυλίγονται όσο αναζητούν αντιπάλους που θα τους βοηθήσουν να γίνουν δυνατότεροι απ' ότι είναι στην τρέχουσα περίοδο, ξετυλίγεται μια συνωμοσία, πίσω από την οποία κρύβεται η πηγή του κακού, ο Bison, ο οποίος παρουσιάζεται ως Vega.

Υπάρχει ένα θέμα με τις μυστικές ονομασίες, καθώς έχουν μπερδέψει την βούρτσα με την...οδοντόβουρτσα. Μερικοί βασικοί χαρακτήρες απουσιάζουν και ένα πράγμα το οποίο με ενόχλησε, ήταν το γεγονός ότι οι Ryu-Ken ήταν μόλις 17 ετών, ενώ η Chun-Li που εμφανίζεται λίγο αργότερα, είναι μετά βίας 15.

Δεν υπάρχουν πολλά να πω για το συγκεκριμένο anime, καθώς είναι μια σειρά που κανείς δεν πρόκειται να δει. Τα χρώματα είναι παλιά και τα σημεία όπου γίνονται γρήγορες και συνεχείς αλλαγές χρωμάτων ζαλίζουν τα μάτια. Αλλά αυτό που συνήθως δίνει κανείς βάση σε αυτά τα πράματα, είναι η ιστορία, η πλοκή και εξέλιξη καθώς και το πόσο δεμένοι ήταν οι χαρακτήρες στο σύνολο και τι αισθήματα σου αφήνει στο τέλος. Εμένα μου άφησε πολύ ωραία συναισθήματα και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το είδα.

Επόμενο είναι το Strike Witches στη σειρά. Δε φαίνεται πολλά υποσχόμενο, αλλά όσο προχωράει η ιστορία συνήθως τότε είναι που φαίνεται η πραγματική φύση της σειράς. Θα πω τις ανάλογες εντυπώσεις όταν ολοκληρώσω τη σειρά.

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου