Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Captain America: The First Avenger

Την εβδομάδα που πέρασε είδα την ταινία αυτή. Καλά το πήγαινε, αν και ήθελα ένα λεπτό για να καταλάβω τι έγινε στο τέλος. Παρόλα αυτά, μπορώ να πω ότι γενικά δεν απογοήτευσε και εντυπωσίασε.





Captain America: The First Avenger


Αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία. Είχε την ανάλογη δράση και αυτό ήταν ικανοποιητικό. Μερικά μυστήρια πλανήθηκαν, τα οποία με μπέρδεψαν λόγω της έλλειψης των κόμικς, καθώς δεν ήμουν σε θέση να τα διαβάσω. Παρόλα αυτά, είχε ότι μπορούσε κανείς να περιμένει από ένα τίτλο αυτού του είδους.

Στην ταινία αυτή μαθαίνουμε το πως γεννήθηκε ο Captain America. Από ένα περιοδικό που έχω, γνώριζα κάποια γενικά πράγματα, δηλαδή το ότι ήταν ένας χτικιάρης τύπος και όλη την ώρα έτρωγε της χρονιάς του, μέχρι που επιλέχθηκε για ένα πείραμα, το οποίο ήταν επιτυχές και τον μετέτρεψε στον γνωστό σε όλους(ή στους περισσότερους τέλος πάντων) σούπερ ήρωα της Marvel.

Σύμφωνα με την ταινία, ο Steve Rogers είναι ο χτικιάρης που προσπαθεί να καταταχθεί στο στρατό και να πάει στο μέτωπο να πολεμήσει τα στρατεύματα του Χίτλερ. Έχοντας ένα σωρό αποτυχημένες απόπειρες, η επιμονή του πιάνει το μάτι του καθηγητή Abraham Erskine, ο οποίος του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και τον επιλέγει για ένα πείραμα που σχεδίαζε. Το πείραμα είναι επιτυχές και ο Steve Rogers αποκτά δυνάμεις κομμάτι ανώτερες από αυτές ενός Ολυμπιονίκη(σιγά το επίπεδο βασικά για σούπερ ήρωα). Έπειτα ξεκινάει ένα δύσκολο μονοπάτι μέχρι να αναδείξει την αξία του, πολεμώντας στρατιές της HYDRA, μιας Γερμανικής μυστικής οργάνωσης, με αρχηγό τον Johann Schmidt ή αλλιώς γνωστό ως Red Skull. Αυτός από τη μεριά του ετοιμάζει μερικά υπερόπλα για να καταστρέψει την Αμερική και τους αντιπάλους του Φύρερ. Και κάπως έτσι εξελίσσεται η ιστορία.

Είναι αρκετά εντυπωσιακή όσον αφορά το θέμα ήχου και οπτικών εφέ. Δεν είναι τρελά φαντασμαγορικά, σε σημείο να μη συμμαζεύεται, αλλά ταιριάζουν στην ταινία απόλυτα. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Captain America γεννήθηκε το '44, προσθέτοντας και το κομμάτι της επιστημονικής φαντασίας από τον Stan Lee και τον Ed Herron - δημιουργούς του ήρωα - κι έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Είχα βέβαια έναν ενδοιασμό όσον αφορούσε το τέλος, καθώς μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω τι ακριβώς έγινε. Βασικά όχι και τόσο πολύ, άντε 50 δευτερόλεπτα το πολύ.

Στο IMdb έχει ένα παράξενο τίτλο και βαθμολογία 6.8 την οποία αδυνατώ να δικαιολογήσω. 7.5 στο νερό από μένα. Προτείνεται να την δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου