Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Resident Evil: Afterlife

Εχθές το βράδυ κάθισα και είδα τον εν λόγω τίτλο. Η αναμενόμενη συνέχεια του Extinction που βγήκε και σε 3D. Αρκετά ενδιαφέρον μπορώ να πω, με ωραία εφέ για ταινία του 2010, που όμως θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα.


Ξεκινώντας, παίρνουμε μια ιδέα του πως εξαπλώθηκε ο ιός στην Ιαπωνία, καθώς ξέραμε ήδη ότι εκεί θα γίνει μέρος της συνέχειας από το τέλος που είδαμε στο Extinction. Μετά από αυτό γινόμαστε μάρτυρες της επίθεσης που είχε υποσχεθεί η Άλις και από κει κι έπειτα τα πράγματα παίρνουν τη δική τους πορεία. Ζόμπι, ξύλο, αίμα, πιστολίδι. Αυτά γίνονται πάνω-κάτω και στο παιχνίδι.

Η ταινία είναι βασισμένη στο πέμπτο μέρος του παιχνιδιού. Κανένα από τα παιχνίδια δεν έχω παίξει, αλλά υποθέτω ότι θα είναι κι αυτά up to the standards. Το cast έχει ως εξής: το ρόλο της Άλις εξακολουθεί να κατέχει η Milla Jovovich, η Claire Redfield ενσαρκώνεται από την Ali Larter και εμφανίζεται ο Cris Redfield, αδελφός της Claire, τον οποίο υποδύεται ο Wentworth Miller. Ακόμα έχουμε τον κακό της υπόθεσης, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον διευθυντή της Umbrella, o Albert Wesker, τον οποίο παρουσιάζει ο Shawn Roberts.

Η ταινία λαμβάνει χώρα σε τρεις τοποθεσίες: Ιαπωνία, Αλάσκα, Λος Άντζελες. Με αυτήν τη σειρά. Η μάχη ενάντια στα ζόμπι συνεχίζεται και μάλιστα αυτή τη φορά τα ζόμπι έχουν εξελιχθεί, καθώς έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από τότε που εξαπλώθηκε ο Ιός Τ. Τώρα το τρέξιμο είναι απαραίτητο. Επίσης εμφανίζονται καινούριοι τύποι ζόμπι, που βγάζουν πλοκάμια από το στόμα τους. Πιο έξυπνα, πιο ευέλικτα και πιο πολλά προβλήματα επομένως για τους επιζώντες.

Σε γενικές γραμμές, η ταινία έχει μείνει αρκετά κοντά στο σενάριο του παιχνιδιού(Resident Evil 5). Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα του πως είναι τα πράγματα στο παιχνίδι και κατά πόσο ατμοσφαιρικό είναι. Η ταινία, είναι αρκετά ατμοσφαιρική στην αρχή, αλλά γίνεται αποδεικνύεται όχι και τόσο τρομακτική όσο η 1 και η 2. Παρά τις όποιες καινοτομίες, παρέμεινε-κατά την άποψη μου-μια "μαλακή" ταινία στο θέμα "τρόμος". Παρόλα αυτά, είχε κάποια αγωνία.

Η βαθμολογία που έχει πάρει στο IMdb είναι 5.8 και το θεωρώ εντελώς παράλογο. Για μένα άξιζε ένα 7 τουλάχιστον, καθώς είχε αρκετό ενδιαφέρον. Στο τέλος άφησε πλήρως ανοικτό το γεγονός ότι θα υπάρξει και επόμενη ταινία. Αυτό με απογοήτευσε κάτιτις, αλλά όχι τόσο ώστε να βάλω 5. Απλά με έκανε να αναρωτηθώ τι άλλο θα μπορούσε να γίνει πλέον σε επόμενη ταινία και πότε θα μπορέσει επιτέλους η Άλις να ησυχάσει από το κυνηγητό των ζόμπι.

Αυτιάάάάάάάάάάά... Πιστεύω είναι πολύ καλή ταινία κι αν δεν δεν την έχετε δει, καλό είναι να βρείτε λίγο χρόνο, δεδομένου ότι είστε φαν του είδους.

TR

2 σχόλια:

  1. Kala efe gia tainia toy 10? Giati to 10 den ixame kala efe :S ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε, έχεις δίκιο ότι το 2010 η τεχνολογία ήταν εξαιρετική. Όμως στην προκειμένη περίπτωση, τα εφέ στην ταινία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

      Δε γνωρίζω αν έχεις δει την ταινία ή όχι, αλλά προσωπικά δεν με εντυπωσίασε η έκρηξη στην οροφή που είδα. Τα εφέ όφειλαν να είναι κλάσεις ανώτερα, όμως σε πολύ τραβηγμένη έκταση θα τα χαρακτήριζα ικανοποιητικά.

      Διαγραφή