Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Equilibrium

Ή όπως μου το είπαν στα Ελληνικά, "Η Αδελφότητα του Μίσους". Καθώς όμως ο ελληνικός τίτλος δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με το περιεχόμενο, καλύτερα να μείνουμε στο αγγλικό.

Την ταινία την είδα πρώτη φορά σε ένα music video στο Youtube, υπό τους ρυθμούς του τραγουδιού "Truth of Tomorrow". Το βίντεο είναι παρακάτω.


Πολύ ωραίο τραγούδι και πολύ ωραία η ταινία. Η υπόθεση είχε αρκετό ενδιαφέρον. Ήταν του είδους "ο τύπος είναι το πιόνι του Κακού μέχρι να το καταλάβει και να αρχίσει να μας σφάζει", όμως ο τρόπος που το πέρασαν μέσα στην ταινία, η οποία ήταν φουτουριστική, ήταν πολύ ωραίος.



Σε έναν εναλλακτικό 21ο αιώνα, έχει γίνει ένας Γ' παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτοί που επέζησαν του πολέμου, συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να ξεσπάσει και τέταρτος, οπότε έφτιαξαν ένα φάρμακο το οποίο ναρκώνει τα αισθήματα. Ένα "φάρμακο" για την "ασθένεια" των συναισθημάτων. Όποιος δεν έπαιρνε την ημερήσια δόση του, ήταν ισότιμος εγκληματία και εκτελούταν επιτόπου.


Μέσα στο σώμα αυτόν που επιβάλλουν το νόμο και φροντίζουν ώστε όλοι να μην νιώθουν, είναι και ο κληρικός Τζων Πρέστον(το κληρικός δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα). Καθώς προχωράει η ταινία, μαθαίνουμε για το παρελθόν του Πρέστον, την εκτέλεση της γυναίκας του, την αντιμαχόμενη στην τρέχουσα κοινωνία οργάνωση και βλέπουμε την πορεία προς την ανατροπή. Είναι ενδιαφέρον πως η αλλαγή είναι δυνατή από ένα και μόνο άτομο. Ακόμα και με τη στήριξη οργάνωσης, ο ένας είναι που πρέπει να κάνει τη διαφορά.

Για ταινία του 2002, έχει πολύ καλά σκηνικά. Από τη στιγμή που ήθελαν να δείξουν έναν εναλλακτικό μελλοντικό κόσμο, λαμβάνοντας υπόψιν το επίπεδο τεχνολογίας της εποχής, έγινε πολύ καλή δουλειά από άποψης εφέ και ήχων. Οι χορογραφίες ήταν επίσης αρκετά συναρπαστικές. Και για όσους τυχόν δε γνωρίζουν, οι κινήσεις σε μια μάχη κατατάσσονται στη χορογραφία του έργου.

Η ιστορία είναι επίσης ενδιαφέρουσα κατά την άποψή μου. Αν και δεν το περίμενα, γιατί στην αρχή αναρωτιόμουν πώς μπορούσε να εκτυλιχθεί μια ιστορία που φαινομενικά δεν μπορεί να έχει μεγάλη έκταση. Όμως είχα παραβλέψει μερικές παραμέτρους, όπως την Αντίσταση.

Αν και το βίντεο που έβαλα στην αρχή έχει αρκετά spoilers, εγώ απόλαυσα την ταινία. Διότι δεν άκουγα τους διαλόγους. Καλύπτονταν από το τραγούδι. Κι από τη στιγμή που δεν ήξερα τι λένε οι πρωταγωνιστές, είχε ακόμα ενδιαφέρον. Στο imdb έχει πάρει 7.7. Εγώ θα έβαζα άνετα ένα 8αράκι. Μην πω και 8.5. Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία και πιστεύω αξίζει να τη δείτε. Ορίστε και το trailer της ταινίας.



TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου