Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

The Hobbit

Εχθές πήγα με τον Zaratoth και είδαμε τη συγκεκριμένη ταινία. Μπορώ να πω ότι με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Είχα καιρό να πάω σινεμά κιόλας, οπότε εκεί είχα ένα θέμα, αλλά η ταινία δεν απογοήτευσε. Φαίνεται ότι ο Τόλκιεν, ήξερε να δημιουργεί αριστουργήματα.

H ταινία έχει περιβάλλον. Σε ατμόσφαιρα δεν θα το έλεγα, γιατί σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο κομμάτι έχει πολύ έντονο το κωμικό στοιχείο. Ενημερώθηκα καταλλήλως ότι το αυτό συμβαίνει και εντός του βιβλίου, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει τη γνώμη μου. Δεν είναι ότι καταστρέφει την ταινία ή κάτι τέτοιο, απλά δεδομένου του ότι ο ίδιος άνθρωπος έγραψε τον Άρχοντα περίμενα μια διαφορετική ατμόσφαιρα και περισσότερη δράση. Να πέφτει ξύλο, το αίμα να είναι μόνιμο τατουάζ στις μούρες όλων κλπ.

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως. Στην ταινία βλέπουμε την ιστορία του Bilbo Baggins, θείο (αν θυμάμαι σωστά) του Frodo από τον Άρχοντα. Του τύπου δηλαδή που κουβαλάει το δαχτυλίδι. Σε αυτή τη ταινία, μαθαίνουμε πως ο Bilbo είναι συνδεδεμένος με όλα όσα γίνονται στον Άρχοντα (ή με κάποια από αυτά για να είμαι ειλικρινής). Τη συνάντηση με τον Gandalf και το πρώτο ταξίδι ενός χόμπιτ με μια συντροφιά 13 νάνων προς την πατρική τους γη, την οποία έχασαν.

Η ταινία έχει φοβερά πλάνα. Φοβερά όμως. Και για μένα είναι από τους βασικούς παράγοντες στο να πω ότι μια ταινία ήταν ωραία ή όχι. Κι αυτή έχει πάρα πολύ καλά πλάνα. Ειδικά σε κάποια σημεία που έχει κάτι υπέροχα πανοραμικά... Απλά μένεις με το στόμα ανοιχτό. Εγώ τουλάχιστον.

Η ιστορία είναι επίσης δυνατή. Και καλά δεμένη. Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα βιβλία του Άρχοντα, ούτε το συγκεκριμένο, αλλά μπορώ να πω ότι είχαν δυναμικότητα οι χαρακτήρες. Ο καθένας κουβαλάει τη δική του ιστορία κι όλοι μαζί βγάζουν ένα μήνυμα.

Χωρίς να γνωρίζω κάτι και με κάθε επιφύλαξη, θέλω να πω ότι νομίζω πως η ιστορία του Hobbit, είναι αυτό το μυθιστόρημα που έγραφε ο Bilbo κατά τη διάρκεια του Άρχοντα. Εκείνο που είχε τον τίτλο There and Back Again.

Αν δεν έτυχε να δείτε την ταινία, τρέχτε όπως είστε. Το λογικό είναι να μείνετε ικανοποιημένοι. Και η μουσική επένδυση είναι υπέροχη και τα εφέ είναι καλοφτιαγμένα και δεν λείπει τίποτα από την ταινία. Έφοδο στους σινεμάδες!

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου