Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Updates

Καιρό έχω να ανανεώσω το blog μεσοβδόμαδα. Από την τελευταία φορά που το έκανα, έχω δει κι έχω κάνει πολλά. Θα μείνω στα σημαντικότερα, γιατί δεν τα θυμάμαι κι όλα. Μερικά ήταν πιο ενδιαφέροντα από άλλα κι αυτό βοήθησε στο τι θυμάμαι και τι όχι.

Λοιπόν, από την τελευταία φορά που έγραψα τι ταινίες είδα πέρασαν ακόμη ένα σωρό δισκάκια που βοήθησαν στην απόδειξη ότι οι οθόνες που διαθέτω δουλεύουν ακόμη. Τα σημαντικότερα ευρήματα που είχα ήταν ότι η ταινία The Priest είναι gtp και κανείς δεν πρέπει να τη δει.

Αναλυτικότερα, είναι σε ένα μακρινό κι εναλλακτικό μέλλον, στο οποίο έχει εμφανιστεί κάτι σαν ιός, αν κατάλαβα από την εισαγωγή, και δημιουργήθηκαν βρικόλακες. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να τους πολεμήσουν, αλλά ήταν πολύ γρήγοροι και δυνατοί και και και.... Και στο τέλος οι άνθρωποι τον έπιναν. Μέχρι που η Εκκλησία(εκεί ξεκινάει το πρώτο κουλό της υπόθεσης) άρχισε να εκπαιδεύει κάποια άτομα από μικρή ηλικία και τους έκανε ανώτερους από τους βρικόλακες και τους αμόλησε στη μάχη. Το "τάγμα" αυτό ονομάστηκε Priests. Μετά από μερικά χρόνια, αφού έχει εξαφανιστεί η απειλή, η κομπανία αυτή διαλύεται και προσπαθούν να δώσουν στους Ιερείς αυτούς κανονικές ζωές, αλλά που....

Με τούτα και με κείνα, ένας πρώην Ιερέας έχει κάτι περίεργους εφιάλτες και ξαφνικά λαμβάνει ένα μήνυμα από μια επαρχία η οποία δε γουστάρει την δικτατορία - όπως παρουσιάζεται - της Εκκλησίας, ότι η ανιψιά του έχει απαχθεί από βρικόλακες και προσπαθεί να πείσει τους αρχιερείς(ή μάγιστρους στην περίπτωση αυτή) να επαναφέρουν την ομάδα αυτή, ώστε να βρουν τη χαμένη ανιψιά του. Και ξεκινάει το ταξίδι μέσα από απίστευτες ερήμους(τα περιβάλλοντα ήταν ωραία πάντως) και μετά ξεκινάει το ξύλο και ζήσαν αυτοί καλά.

ΜΗΝ, επαναλαμβάνω, ΜΗΝ μπείτε στον κόπο να δείτε την ταινία αν δεν την έχετε δει. Είναι απαίσια και ανούσια. Μόνο τα περιβάλλοντα αξίζουν, όπως είπα. Άντε και οι μηχανές που είχαν οι Ιερείς. Τίποτα άλλο. Για να καταλάβετε, τους βρικόλακες τους απεικονίζουν έτσι:


Σοβαρά; Ούτε μάτια, ούτε μύτη; Και πως κατευθύνονται δηλαδή στον χώρο; Με τον αέρα;

Χάλια σενάριο, ακροβατικά για γέλια και για κλάματα, άκυροι ηθοποιοί. Το τελευταίο ίσως ήταν καταλύτης στο σχηματισμό άποψης. Βασικά οι ηθοποιοί αν και άγνωστοι καλοί μου φάνηκαν. Απλά έπεσαν σε κακή ταινία. Κρίμα και είχα μεγάλες ελπίδες ότι θα δω κάποια καλή ταινία. Μούφα ήταν τελικά. Στο IMdb του έχουν βάλει 5,7. 3 και πάλι με σκέψη θα έλεγα εγώ.

Πάνω στο ίδιο μοτίβο(των ταινιών) είδα και τους Aναλώσιμους. Σκηνοθέτης/σεναριογράφος ο Stalone. Μάλλον είπε να επεκταθεί λίγο, γιατί ήταν και πρωταγωνιστής. Την ταινία αυτή την είδα περισσότερο γιατί θέλω να δω το δεύτερο(έχει τον Chuck μέσα ντε!), αλλά δεν έχει βγει ακόμα.

Παρά τα όσα μπορεί να λέει στα extras ο Stalone για το σενάριο και την ιστορία και τους χαρακτήρες, εμένα δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Είναι κάτι τύποι, ξέρουν πώς να πιάσουν όπλα, πηγαίνουν και σκοτώνουν κόσμο και τους πληρώνουν γι' αυτό. Το παράδοξο είναι ότι κυνηγάνε τους κακούς τύπους, αντίθετα με τους κλασσικούς μισθοφόρους, οι οποίοι ρίχνουν όπου δουν δολάριο.

Κι εκεί πάλι πέφτει ένας κουβάς πιστολίδι και ξύλο. Είναι μέσα στην ταινία και ο Steve Austin(Stone Cold από το WWF) από την μεριά των κακών, οπότε δεν μπορούσαν να παραλείψουν την άοπλη μάχη από το σκηνικό.

Το παράπονό μου από αυτή την ταινία είναι ότι για ταινία του 2010, είχε απαίσια γραφικά. Τα εφέ είναι για κλάματα. Ακόμα κι εγώ που ξέρω μόνο από Windows Movie Maker αν έπιανα ένα Sony Vegas ή κάτι ανάλογο, όσο και να μην ξέρω να το χειρίζομαι θα έκανα κάτι καλύτερο από αυτό. Δηλαδή όπως το βλέπω έγιναν δύο πράγματα: 1) είτε βαριούνταν απίστευτα εκεί στα στούντιο και 2) είτε δεν είχαν αρκετά λεφτά για την παραγωγή αξιόλογου αποτελέσματος.

Τι λεφτά όμως να σου λείπουν όταν μου βάζεις τον Εξολοθρευτή και τον Die Hard για 7 λεπτά στην οθόνη μαζί; Ένα κάρο αστέρες έβαλες στην ταινία, βάλε και κάποιον που να ξέρει πως φτιάχνονται τα εφέ γαμώτο!

Τέλος πάντων. Στο IMdb έχει ένα 6.5 και δικαιολογημένα. Δεν θα έβαζα παραπάνω. Αν ήθελαν να πάρουν καλύτερο βαθμό, ας προσέφεραν καλύτερο θέαμα.

Και μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή με τις αποτυχίες και ψιλο-fail-εριές, έγινε και κάτι πολύ γαμάτο. Οι Blind Guardian έκαναν συναυλία στην Ελλάδα! Ήρθαν στην Αθήνα για τις 15-16 Ιουνίου και 17 στη Θεσσαλονίκη. Πήγα, μαζί με τον Zaratoth και ήταν πολύ ωραία. Τώρα άντε να δούμε πότε θα έχει τίποτα καλό ξανά.

Πλάκα-πλάκα, πολύ καιρό είχα να γράψω για το τι είδα κι έκανα. Η συναυλία έγινε εδώ κι ένα μήνα περίπου κι εγώ το γράφω τώρα. Τι να κάνω όμως, είμαι πολυάσχολος. Οι πολλές ώρες στο LoL....με τις γκόμενες εννοώ και αγνοείστε το profile μου στο X-fire.


TR

2 σχόλια: