Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Hellsing: The Anime

Μια πολύ ωραία περιπέτεια. Περιλαμβάνει ξύλο, πιστολίδι και τέρατα. Ιδιαίτερα δυνατά σημεία, όπως το opening, που είναι φοβερό τραγούδι. Μια σεζόν είναι όλη κι όλη, 13 επεισόδια. Υπάρχουν και 10 OVAs υπό την ονομασία Hellsing Ultimate. Αυτά δεν τα έχω δει ακόμα. Αλλά δεν περιμένω κάτι λιγότερο εντυπωσιακό από ότι έχω ήδη δει.


Το θέμα της ιστορίας είναι ότι υπάρχει η μυστική οργάνωση Hellsing, η οποία κυνηγά τα βαμπίρια και τα εξουδετερώνει κρατώντας τους αθώους και ανίδεους -για την ύπαρξη τους- πολίτες ασφαλείς και η οποία στηρίζεται από την αγγλική κυβέρνηση. Η οργάνωση αυτή χρησιμοποιεί η ίδια έναν βρυκόλακα για την εξουδετέρωση των εχθρών της, τον Alucard.

Μια μέρα σε μια αποστολή, εκεί που ο Alucard πάει να σκοτώσει έναν βρυκόλακα, ο οποίος έχει αιχμάλωτη μια αστυνομικίνα, τη Seras Victoria, τη σκοτώνει και μετά την κάνει κι αυτήν βρυκόλακα και γίνεται έτσι κι εκείνη μέλος της οργάνωσης.

Καθώς προχωράει η ιστορία, γίνεται αισθητή μια έντονη δραστηριότητα τεράτων, η οποία είναι ασυνήθιστη. Έτσι η δουλειά για τον Alucard είναι περιέργως αυξημένη και όλη την ώρα τρέχει. Τα υπόλοιπα τα μαθαίνει κανείς εάν δει τη σειρά.

Σε γενικές γραμμές, οφείλω να ομολογήσω πως ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Το όλο θέμα είναι μέχρι να γίνει αισθητή η υπόθεση πίσω από το έγκλημα. Ο αυταρχισμός της διευθύντριας της οργάνωσης, η Sir Integra Fairbook Hellsing, είναι από τους δυνατούς χαρακτήρες και ένα από τα συν - για μένα - στο έργο. Ένα ακόμη πιο δυνατό σημείο είναι το φο-βε-ρό opening που έχει. Βρήκα κι όλο το τραγούδι και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι από τα πιο γαμάτα soundtracks για anime που έχω ακούσει.

Αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση είναι ότι έχει υποβαθμολογηθεί. Στο anidb έχει πάρει ΜΟΝΟ 5.9 στη βαθμολογία σύμφωνα με το κοινό. Ένα έχω να πω: άντε στο διάλο αδαής που δεν ξέρετε πότε βλέπετε κάτι αξιόλογο και πότε  βλέπετε τον Justin Bieber των anime. Οπότε θα πάω με την βαθμολογία των reviewers και θα πω ότι άξιζε το εφταράκι. Και για να κλείσω το κείμενο, θα βάλω το τραγούδι που χρησιμοποιείται στο opening και που τόσο έχω επαινέσει.

Amen

TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου