Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Tenjou Tenge Τέλος!

Μόλις εχθές τελείωσα τη συγκεκριμένη σειρά. Αν πω ότι ενθουσιάστηκα, θα πω ψέματα. Γιατί κλασικά, όπως σχεδόν κάθε anime που βλέπω τελευταία, δεν έχει ουσιαστικό τέλος. Και είναι άκρως εκνευριστικό.


OK, είχε μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες μάχες. Οι χαρακτήρες παρουσίαζαν επίσης ενδιαφέρον. Όμως όλη η σειρά σπαταλήθηκε σε αναμνήσεις, αφήνοντας λίγο χώρο για την εξέλιξη της ιστορίας, όποια κι αν ήταν αυτή. Ουσιαστικά έτσι όπως παρουσιάζονται, η ιστορία δείχνει να είναι οι αναμνήσεις μόνο. Τίποτα περισσότερο. Οι αναμνήσεις είναι που εξηγούν τα πάντα. Αλλά δεν αφήνουν στο θεατή να δει τη συνέχεια στο παρόν. Έτσι σπαταλιούνται επεισόδια και επεισόδια σε.....αναπολήσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικό τέλος. Εντάξει, βλέπουμε τον τύπο με τις σούπερ δυνάμεις. Βλέπουμε όλα τα ξέκωλα με τα βρακάκια τους και με τα υπερδιογκωμένα στήθη τους. Αλλά ρε φίλοι Τζαπανέζοι, αφού ξεκινάτε που ξεκινάτε μια ιστορία. Φροντίστε να τελειώσει κιόλας! Υπάρχουν 2 OVA στο τέλος. Επίσης δε δείχνουν τίποτα. Είναι σα να επαναλαμβάνεται η ιστορία του παρόντος. Να βρούμε έναν προπονητή για τον Nagi, να παντρευτεί η Aya τον Nagi, ο Bob να γίνει πιο δυνατός από τον Nagi και η Maya να πάρει την εκδίκησή της από τον Mitsuomi για το θάνατο του αδερφού της(σε αυτό θα χρησιμοποιήσει τον Nagi και τις υπερδυνάμεις του).

Ωραίες στιγμές με πολύ γέλιο. Ειδικά σε κάποια σημεία των OVA κρατάς το στομάχι σου από τα γέλια. Αλλά όταν αφήνεις κάτι ανολοκλήρωτο.... Είναι σα να τρως χωρίς να ρεύεσαι στο τέλος! Ένα πρωτάθλημα είναι η όλη υπόθεση. Κι αυτό δεν το βλέπουμε.

Απ' ότι μου έχουν πει στο AniDB, το manga έχει ολοκληρώσει την ιστορία. Μέχρι προσφάτως(σήμερα, μέχρι πριν γράψω την άποψή μου στα φόρουμ του AniDB για το anime) όλοι παραπονούνταν πως και το manga είναι ατελές. Ίσως το κοιτάξω μια μέρα και αυτό.

Προς το παρόν, σειρά έχουν τα Elfen Lied, Fate/Stay Night, Galaxy Angel και Neon Genesis Evangelion. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Έχω ήδη δει το πρώτο επεισόδιο του Fate/Stay Night.

TR

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να δω το Neon Genesis Evangelion μια μέρα. Και καλά κάνεις και βλέπεις Fate/Stay Night. Είναι αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή