Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Είδα το Transformers: Dark of the Moon

OK, φοβερή ταινία. Να πω αν περίμενα κάτι περισσότερο ή λιγότερο; Αποκλείεται. Δεν περίμενα τίποτα. Απλά να δω την ταινία. Και την είδα. Και τρελάθηκα.

Επιτέλους! Έφυγε αυτή η σκύλα που ακούει στο όνομα Megan Fox. Καθόλου δεν τη χώνευα. Μπορεί να είναι κουκλά.....κι(ποτέ δεν τη θεωρούσα γκομενάρα όπως εκείνο το άγνωστο περιοδικό που την ανακήρυξε και γυναίκα της χρονιάς), αλλά στην τελική για μένα είναι μάπα το καρπούζι. Αντίθετα, ήρθε αυτή η θεσπέσια Αγγλίδα με την υπέροχη προφορά, η δεσποινίδα Rosie Huntington-Whiteley, και έφτιαξε το πράμα. Αν και πάλι σε μερικά σημεία έμεινα να ξύνω το κεφάλι μου, αλλά ήταν πολύ λίγα τα σημεία αυτά.

Όσον αφορά την ταινία. Απίστευτες μάχες, ιστορία που ιντριγκάρει, και θαυματουργά εφέ. Τα ρομπότ ήταν καλύτερα από ποτέ μπορώ να πω. Μόνο μια σκηνή του Optimus Prime με απογοήτευσε οικτρά, διότι δεδομένης της τεχνολογίας, αυτό που είδα έμοιαζε με κινούμενα σχέδια. Ένα ακόμη σημείο το οποίο πραγματικά με συνέτριψε ήταν ένας απρόσμενος θάνατος, του τύπου με την προσωπικότητα. Μιλάμε όμως για ΤΟΝ τύπο. Όχι τον τύπο που λέμε Big_Bo$$.

Το θέμα της όλης ταινίας περιστρέφεται γύρω από το γεγονός ότι στην πρώτη προσσελήνωση, η επικοινωνία χάθηκε για μερικά λεπτά λόγω του ότι η άκατος βρέθηκε στην πίσω μεριά της σελήνης. Εκεί οι δύο κοσμοναύτες είχαν σταλεί σε αποστολή να εξερευνήσουν ένα σκάφος τον Ότομποτς το οποίο είχε συγκρουστεί και από κει και πέρα μερικές ανακαλύψεις φέρνουν τα πάνω-κάτω και συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ότομποτς και Ντισέπτικονς.

Αξίζει να δείτε την ταινία, παρά το γεγονός ότι στο imdb έχει πάρει μόνο 6.4 ενώ αξίζει για πολύ περισσότερο. Αν σκεφτεί κανείς ότι τη φωνή του Optimus Prime ανέλαβε ο Peter Cullen, τον Megatron o Hugo Weaving και τον Sentinel Prime o Spok(Leonard Nimoy), τότε πιστεύω όλοι το ίδιο συμπέρασμα θα βγάλουμε.

Αν δεν έχετε δει κανένα από τα Transformers, τότε αρχίστε τα δρομολόγια στο video club της γειτονιάς σας. Αξίζουν και τα τρία. Και το τελευταίο αυτό μέρος ήταν ένας υπέροχος τρόπος να κλείσει η τριλογία. Εκτός κι αν σκεφτούν να το βγάλουν ακόμα κάνα δυο μέρη.

Η μουσική επένδυση ήταν επίσης αρκετά δεμένη με το έργο. Εδώ είναι ένα από τα τραγούδια που προσωπικά ξεχώρισα.


TR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου